Varkenshart getransplanteerd bij tweede patiënt in VS

Een 58-jarige man met een levensbedreigende hartziekte onderging een varkensharttransplantatie in de Verenigde Staten. Dit is de tweede operatie in zijn soort ooit. De eerste getransplanteerde overleed na twee maanden.

Een tweede patiënt onderging een varkensharttransplantatie in de Verenigde Staten. Het gaat om een 58-jarige man met een levensbedreigende hartziekte, maakte het University Hospital in Baltimore in de Amerikaanse staat Maryland bekend. De vader van twee kinderen herstelt goed van de operatie, ademt zelfstandig en communiceert met familie en vrienden. Het hart functioneert momenteel goed zonder dat het is aangesloten op machines.

Dit is de tweede patiënt wereldwijd bij wie een genetisch gemodificeerd varkenshart is ingeplant als een vervangend orgaan. De eerste patiënt kreeg een dergelijk varkenshart ingeplan t in januari 2022, ook in het University Hospital in Baltimore.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.