A.S.Z. Hartcentrum voert succesvol eerste percutane mitralisklep implantatie uit

A.S.Z. Hartcentrum voert succesvol eerste percutane mitralisklep implantatie uit

Begin mei 2022 voerde de dienst Cardiologie van het A.S.Z. voor het eerst een percutane mitralisklep implantatie uit voor de behandeling van een ´gedegenereerde´ mitraliskunstklep. Zo slagen de cardiologen van het A.S.Z. erin om ook patiënten die geen openhartoperatie meer kunnen ondergaan toch  een hogere levenskwaliteit te bieden.

‘Bikini’-studies!

‘Bikini’-studies!

Het gaat hier niet om een vergelijkende studie van de mode op de zonnige stranden deze zomer, maar om de onderwerpen van wetenschappelijke studies die onder vrouwen zijn uitgevoerd.

Toekomstige evenementen

Laatste reacties

 • de combinatie glucosamine/chondroïtine, vaak samen met MSM, oefent een krachtige anti-oxidante werking uit. Het is dit effect dat de neerslag van geoxideerd LDL-cholestrol in de vaatwand belemmert, wat het optreden van atheromatose vertraagt of voorkomt. Gelijkaardige batig...

  Effect van glucosamine op de cardiovasculaire gezondheid

 • plastic is onmisbaar en kan perfect ecologisch worden aangewend, mits het niet in de natuur wordt verspreid. Het probleem is NIET de plastic, maar WEL de mens die - in sommige regio's - plastic afval in de waterwegen "dumpt". Plastic kan worden gerecycleerd, of worden verbrand in...

  Microplastics: nog gevaarlijker dan we dachten

 • Schitterend artikel....

  Voorkomen is beter dan genezen

 • "Australische onderzoekers hebben voor de allereerste keer het genetische ????????bewijs geleverd dat er een verband bestaat tussen hart- en vaatziekten en een tekort aan vitamine D.
  De auteurs toonden aan dat wie lijdt aan een vitamine D-tekort vatbaarder is voor hartziekten en...

  Verband tussen vitamine D-tekort en hart- en vaatziekten