Bloedvatenstijfheid meten met siliciumfototonica

Bloedvatenstijfheid meten met siliciumfototonica

Imec, de Leuvense onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie, ontwikkelde samen met de UGent een nieuwe tool om de stijfheid van bloedvaten te meten. Een klinische haalbaarheidsstudie werd uitgevoerd om de tool te testen.

Prof. Claeys (BSC): “Men zal nu maximaal nut proberen te halen binnen een forfait”

Prof. Claeys (BSC): “Men zal nu maximaal nut proberen te halen binnen een forfait”

Voor Prof. Marc Claeys (UZA) was de editie van het ESC-congres deze week de laatste die hij voorzat. Hoe schat hij de weerslag in van de invoering van de gestandaardiseerde laagvariabele zorg (LVZ) op de cardiologie?

Toekomstige evenementen

Laatste reacties

 • graag een lijstje met de ziekenhuizen , waar een interventieradioloog hersenthrombosen goed en zo veilig mogelijk behandelt .

  Niet elk ziekenhuis mag zware beroerte behandelen: maximaal 15

 • Eindelijk! Betekent dit ook dat men in Europa overal medicatie over de counter via internet zal mogen kopen zonder locale blokkades?

  Onlinehandel: alle Europese kopers op gelijke voet

 • Wat de CM er nooit bij vertelt is dat de patient die een 1-persoonskamer kiest daar bijna nooit 1 euro zelf moet van betalen, want het is zijn hospitalisatie-verzekering die alles betaalt....( wij vragen bvb. alleen supplementen als we zeker zijn dat de patient daar zelf niks ...

  De Block zal ereloonsupplementen niet schrappen

 • Het is hoogst merkwaardig dat ‘zogenaamd socialistische’ actoren plots een sociale maatregel- zoals ereloonsupplementen in essentie zijn- willen afschaffen.
  Ereloonsupplementen zijn immers enkel te betalen door de rijken, meestal echter indirect het bedrijf dat zijn werknemer...

  De Block zal ereloonsupplementen niet schrappen