Over de grens met diabetes

In de 21 jaar dat ik type 1-diabetes heb, ben ik over heel wat grenzen gegaan. Over mijn eigen grenzen, over de grenzen waarbinnen mijn bloedsuikerwaardes zouden moeten zijn én over heel veel landsgrenzen.” Zo begint Inge Verhagen haar boek “Over de grens met diabetes”.

Inge houdt rekening met haar diabetes, maar ze laat zich er niet door beperken. Als verpleegkundige werkte Inge in ziekenhuizen in Pakistan, Vietnam en Nepal, en ook voor vakanties trok ze de hele wereld rond. Als je reist, of alleen al als je vakantie hebt, verandert je ritme. Je hebt ineens minder of meer stress, je beweegt meer of minder, je eet anders en op andere tijden. In het buitenland heb je vaak ook nog te maken met een ander klimaat, je passeert tijdzones en je loop risico op ziekte. Dit kan allemaal invloed hebben op je bloedsuikerspiegel. De ervaring hiermee tijdens haar reizen leest u in het boek.

Over de grens met diabetes” staat vol persoonlijke ervaringen, tips, adviezen en paklijsten voor als je op reis gaat met diabetes. De tips en adviezen zijn samengesteld met behulp van internisten en diabetesverpleegkundigen. Daarnaast geeft het boek u een inkijk in 24/7 leven met type 1-diabetes.

De volledige opbrengst van het boek gaat naar stichting JDRF Nederland. Deze stichting financiert internationaal onderzoek naar behandeling en genezing van type 1-diabetes. Het boek kost €15 inclusief verzendkosten.

Het boek (180 pagina’s) is als volgt te bestellen: u maakt het bedrag van €15 over naar NL96 RABO 0166 8642 26 op naam van de Stichting JDRF Nederland te Utrecht. Het BIC-nummer is RABONL2U. Vermeld in de omschrijving het complete afleveradres en ‘bestelling boek’.

Voor vragen of meer informatie stuurt u een e-mail naar: overdegrens@hotmail.com

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.