Ontruiming kraakpand Paleizenstraat: twee gevallen van tuberculose vastgesteld

Bij de medische screening van de asielzoekers die al weggebracht werden uit het kraakpand in de Paleizenstraat in Schaarbeek zijn al twee gevallen van tuberculose vastgesteld. Dat meldt de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC).

Dinsdagochtend is de ontruiming van het kraakpand begonnen. Drie bussen vulden zich volledig met asielzoekers die via het Brussels gewest nieuw onderdak zullen krijgen. In totaal zijn er 250 beschikbare plaatsen, maar die limiet is al bereikt. Daardoor blijven er nog mensen op straat staan. 

De asielzoekers die op de bussen raakten werden eerst voor een medische screening naar de neutrale zone in het stadion van Crossing Schaarbeek gebracht. Daar werden ze geregistreerd en mochten enkel de mensen met een vooraf gekregen blauw bandje zich aanmelden. In het stadion kunnen ze een douche nemen en worden ze vervolgens onderzocht door een verpleger of dokter.

"Op de middag waren er al 125 mensen die zich hebben kunnen opfrissen of iets hebben kunnen eten, terwijl 55 mensen al een medische keuring hebben ondergaan. De kledij van de asielzoekers wordt ook gedesinfecteerd. Bij de medische screening zijn al twee bevestigde gevallen van tuberculose. Deze personen zijn naar het ziekenhuis overgebracht", meldt France Dammel, woordvoerster van de GGC.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.