Jessaziekenhuis staat terecht voor dood vrouw na complicaties galblaasontsteking

Het Jessaziekenhuis stond in de Hasseltse correctionele rechtbank terecht voor het onopzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg van een 47-jarige vrouw. Midden april 2014 belandde de toen 44-jarige vrouw met een galblaasontsteking in het ziekenhuis van campus Salvator. Na medische complicaties geraakte ze in een coma en stierf ze op 24 augustus 2017 in campus Sint-Ursula. Het Jessaziekenhuis vroeg de vrijspraak, terwijl het parket een geldboete vorderde.

De ex-man en haar zus waren als burgerlijke partijen aanwezig met hun raadsman Tom Dael. Het Jessaziekenhuis werd vertegenwoordigd door advocaat Rudi Vermeiren.

Na de dood hadden de nabestaanden een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend bij de onderzoeksrechter, waarna het parket van Limburg ook een vervolging instelde. De aanklager sprak van een collectieve fout, van een gebrek aan adequate medische organisatie, van een passieve houding bij diagnosticeren en bij opvolgen.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.