In memoriam dr. Erik Andries, dienst Cardiologie OLV Aalst

Op 13 juni overleed dokter Erik Andries (77) die mee aan de wieg stond van de dienst Cardiologie in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst, internationaal erkend als een toonaangevende organisatie binnen deze medische discipline. Hij leeft in de herinnering verder als een bijzonder klinisch cardioloog en “natural born leader”.
Een in memoriam namens dokter Eric Wyffels, diensthoofd Hartcentrum OLV Aalst, de stafleden van het Hartcentrum OLV Aalst en de directie van het OLV Ziekenhuis gaat als volgt:

"Wie dokter Andries heeft gekend, zal het beamen dat hij één van die personen was die écht zijn stempel op het OLV heeft nagelaten. Samen met dokter Paul Nellens stond hij aan de wieg van de dienst Cardiologie in het OLV, die is uitgegroeid tot het Hartcentrum OLV Aalst en die internationaal erkend is als een toonaangevende organisatie binnen deze medische discipline."

"Voor zijn collega's en medewerkers was hij de gedreven man die hun medische dienst steeds naar een hoger niveau wou drijven, en tegelijk aandacht bleef hebben voor het menselijke aspect. Door de huisartsen en professionals uit de eerste lijn zal hij vooral herinnerd worden als de man die onvermoeibaar ijverde voor opleiding en bewustwording van cardiale aandoeningen. Voor zijn patiënten was hij de betrokken arts met een warme persoonlijkheid."

"Hij was een bijzonder klinisch cardioloog en “natural born leader” die coachend en met een dienend leiderschap de harten en zielen van velen onder ons heeft geraakt. Op deze manier heeft hij mee de richting  bepaald waar wij nu professioneel en persoonlijk staan."

"Onze gedachten zijn bij zijn echtgenote en familie."

Ook de redactie biedt de familie haar deelneming aan.

De uitvaart vindt plaats op zaterdag 18 juni om 11.30u aan de Sint-Martinuskerk in Aalst.
Op de foto: dr. Andries (links) naast dr. Nellens.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Thomas Phlips

    17 juni 2022

    Erik stamt uit een periode dat er nog enorm aan de weg getimmerd kon/moest worden en was een vent en een cardioloog zoals er nu geen meer maken; de instanties, de administratie zou het zelfs niet meer toelaten, want zij zijn nu de baas. Het brein en excellente ideeën van artsen hebben ze nu niet meer nodig, nu is een portfolio belangrijk.
    Erik, waar is de tijd, dat we problemen met een lach oplosten, het ga je verder goed vriend, ook onze tijd is kort geworden, we volgen wel.
    PS, staat je autotje nog altijd in Duffel??