Coronavirus - Italië richt onderzoekscommissie op

Bijna vier jaar na het begin van de coronapandemie zal een onderzoekscommissie van het Italiaanse parlement de acties van de toenmalige regering doorlichten. Na een verhit debat keurde de Kamer van Afgevaardigden woensdagavond de oprichting van zo'n commissie goed.

De commissie zal de maatregelen onder de loep nemen die oud-premier Giuseppe Conte en de voormalige minister van Volksgezondheid Roberto Speranza namen. Conte, leider van de Vijfsterrenbeweging, zetelt momenteel in de oppositie.

De huidige rechtse regering van premier Giorgia Meloni beschuldigt Conte en Speranza er met name van dat ze niet hebben ingegrepen tijdens de eerste fase van de uitbraak van het coronavirus in het voorjaar van 2020 en dat veel doden vermeden hadden kunnen worden. Italië was een van de eerste landen waar het virus zich dramatisch verspreidde en het Zuid-Europese land werd toen bijzonder hard getroffen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.