Dokter Hans Struyven voorzitter raad van bestuur AZ Sint-Blasius

AZ Sint-Blasius Dendermonde heeft sinds afgelopen donderdag een nieuwe voorzitter, dokter Hans Struyven. Tot april van dit jaar was hij algemeen directeur van het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen. Dokter Struyven is van opleiding arts-specialist in de inwendige ziekten, pneumologie en slaapgeneeskunde.

De beslissing voor de aanstelling viel al afgelopen maandag. Dokter Struyven volgt Frederik Berckmoes-Joos op. Met een ervaring van ruim negen jaar als algemeen directeur van een regionaal ziekenhuis heeft dokter Struyven het geknipte profiel om verder de ontwikkeling van AZ Sint-Blasius te begeleiden.

Vorig jaar deed dokter Struyven een opmerkelijke move door op te komen als verdediger van de AADM-standpunten voor de specialisten. Tegelijk maakte hij ook duidelijk dat hij niet gevraagd was als lid van Domus Medica, maar zich wou profileren als expert "en niet als iemand die het programma helemaal onderschrijft."

Als expert verdiende dr. Struyven zeker wel zijn sporen. In de 24 jaar praktijk als longarts, als jarenlang lid van de medische raad (die hij een zevental jaren voorzat) en dus als algemeen directeur van een regionaal ziekenhuis. Bovendien is hij bestuurder van een aantal eerstelijnsorganisaties, Wit-Gele Kruis en woonzorgcentra.

Artsen in raad van bestuur

Hij is een felle voorstander van een meer transmurale en multidisciplinaire organisatie waarbij de zorgvraag met de mobiliteit toch een andere aanpak vraagt van de zorgverleners. Hij wil een aantal oplossingen aanreiken voor  de work-lifebalans van zorgverleners, die onder druk staat. Hij gelooft in het ondernemerschap van artsen. "De  prestatiegeneeskunde mag zeker niet met het badwater weggegooid worden, ze moet een belangrijk deel blijven uitmaken van de financiering.”

Als voorzitter van de medische raad destijds in RZ Tienen eiste hij met succes enkele zitjes op voor artsen in de raad van bestuur.

Algemeen directeur van het AZ Sint-Blasius is nog steeds Karen Pieters en dokter Kristof Van den Hauwe is er  hoofdarts.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.