Berlusconi op intensieve zorg door hartproblemen

De voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi is opgenomen op intensieve zorg voor een hartprobleem. Dat zegt een bron die nauwe banden met hem heeft aan het Franse persbureau AFP.

De 86-jarige Berlusconi ligt op een hartafdeling in het ziekenhuis San Raffaele in Milaan, voegde die bron eraan toe, ter bevestiging van berichten in de Italiaanse media. Volgens het Italiaanse persbureau ANSA werd hij vanochtend opgenomen in het ziekenhuis en is zijn toestand momenteel stabiel.

Berlusconi werd pas afgelopen donderdag ontslagen uit het ziekenhuis na een verblijf van vier dagen - officieel voor routineonderzoeken.

Berlusconi, in het verleden drie keer premier van Italië, heeft de afgelopen jaren vaker problemen gehad met zijn gezondheid. Zo werd hij herhaaldelijk in het ziekenhuis opgenomen nadat hij in 2020 een coronabesmetting had opgelopen. In 2016 werd de ex-premier al eens geopereerd aan zijn hart.

Berlusconi zit momenteel in de Italiaanse Senaat namens zijn partij Forza Italia, die deel uitmaakt van de coalitie van premier Giorgia Meloni.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    05 april 2023

    Bunga Bunga met de verpleegstertjes !