Belgische Cardiologische Liga spoort Belgen andermaal aan om meer te bewegen

Met de campagne 'Please stand up & move' roept de Belgische Cardiologische Liga alle Belgen op om tussen 25 april en 6 mei hun fysieke activiteit op te drijven. Onze sedentaire levensstijl werkt namelijk gezondheidsproblemen in de hand.

"Gebrek aan lichaamsbeweging is een van de dodelijkste risicofactoren ter wereld", onderstreept de Cardiologische Liga woensdag in een persbericht. Zo wordt fysieke inactiviteit in verband gebracht met een risicotoename van 24 procent op fatale hart- en vaatziekten, 16 procent op een beroerte en 42 procent op diabetes. Volgens de WHO zouden jaarlijks 4 à 5 miljoen overlijdens vermeden kunnen worden als de bevolking er een fysiekere levensstijl op na zou houden.

Ook in ons land wordt er te weinig bewogen. Uit gegevens van de FOD Volksgezondheid blijkt namelijk dat minder dan drie op de tien Belgen voldoende beweegt.

Het is de vierde editie van de gratis 'Please stand up & move'-campagne. Die omvat sportlessen voor iedereen, dagelijkse body stretching sessies en simpele trucjes om meer te bewegen. Momenteel hebben bijna 17.000 Belgen zich al geregistreerd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.