Apothekers helpen rokers starten met stoppen

Het is en blijft dus zinvol om zoveel mogelijk mensen aan te moedigen en te steunen om te stoppen met roken. En dat is wat Stichting tegen Kanker met de Buddy Deal-campagne beoogt tijdens de rookstopmaand mei. Omdat apothekers als toegankelijke eerstelijnszorgverleners ook belangrijke rookstop-buddies kunnen zijn, steunen de Multipharma-apothekers dit initiatief dit jaar voor de 2e keer.

De Buddy Deal-campagne is een initiatief van Stichting tegen Kanker om zoveel mogelijk mensen aan te moedigen en te steunen om te stoppen met roken.

Wie de uitdaging aangaat om te stoppen met roken, kan de steun van een vriend, familie of collega goed gebruiken. Tijdens de rookstopmaand mei kunnen ze voor één maand een “Buddy Deal” sluiten. In ruil voor de rookstopinspanningen van de “Stopper”, belooft de Buddy een tegenprestatie.

Iemand die een maand stopt met roken, heeft 5 keer meer kans om definitief te stoppen met roken. Reden genoeg dus om van 1 tot 31 mei een Buddy Deal te overwegen.

“Met deze nationale rookstopcampagne hopen we rokers aan te zetten tot extra stoppogingen. Vier weken niet roken verhoogt de kans op slagen. Dankzij de ondersteuning van hun omgeving (vrienden, collega’s, familie, …) en zorgprofessionals geven we hun kans op slagen een extra boost.” zegt Suzanne Gabriëls, Expert Tabakspreventie Stichting tegen Kanker.

Multipharma ziet apothekers "als belangrijke en toegankelijke eerstelijnszorgverleners, opgeleid om gepersonaliseerd farmaceutisch advies en zorg te verlenen aan alle patiënten, en in het bijzonder aan hen die extra ondersteuning nodig hebben."

“Rookstopbegeleiding zien we als een belangrijk onderdeel van het takenpakket van de apotheker. In onze 243 apotheken zullen wij de Buddy Deal-campagne van Stichting tegen Kanker volop ondersteunen. We zijn ervan overtuigd dat alle zorgverleners de rookstopboodschap moeten blijven herhalen en doorgeven. Dit kan de beslissing van rokers om te stoppen met roken zeker versterken.”, aldus Geert Reyniers, CEO Multipharma.

Voor meer informatie over de campagne vindt u hier.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.