Acteurs-artsen AZ Sint-Lucas Gent overhandigen 27.000€ aan goede doelen

Vier artsen van AZ Sint-Lucas Gent konden liefst 27.000 euro uitreiken aan drie goede doelen. Dat was de volledige opbrengst van het toneelstuk ‘God van de Slachting’ dat ze in oktober 2022 achtmaal op de planken brachten. Dat het een zware klus is om een stuk te repeteren en in te studeren in combinatie met de werkzaamheden als arts, hoeft geen betoog.

Vzw H.E.L.P, vzw Revive en vzw Touché kregen vandaag elk een cheque van 9.000€ overhandigd uit handen van onze artsen. Hun opvoering van God van de Slachting was een schot in de roos en de acht voorstellingen brachten in totaal het fantastische bedrag van 27.000€ op. 

De acteurs Marianne Lippens (nuclearist), Koen Willems (psychiater), Birgitte Vangehuchten (anesthesist) en Harald Peeters (maag-darmspecialist) waren dan ook erg in hun nopjes dat ze zo’n mooi bedrag konden schenken en de goede doelen waren maar wat blij met de extra middelen om hun werking te financieren.

In 2019 waagden de artsen zich voor het eerst aan het toneelstuk ‘Het Diner’. Of ze dit een derde keer gaan doen? Birgitte Vangehuchten: ‘Ik ben erg dankbaar dat we opnieuw het vertrouwen hebben gekregen om als amateurs dit stuk voor een groot publiek te kunnen spelen. Er liggen al drie mooie scripts klaar, nu nog mijn mede-acteurs overtuigen om opnieuw in dit waanzinnig avontuur te stappen.’

De goede doelen

H.E.L.P. vzw is een erkende Belgische NGO die actief is in de armste ontwikkelingslanden op het gebied van medische hulpverlening. De werking is ongeveer 15 jaar geleden gestart met humanitaire missies in Afrika en Azië. H.E.L.P. stelt medische teams samen en ondersteunt die in kortstondige missies waar ze medische preventie en gezondheidszorg voorzien. Deze teams leiden lokale organisaties en hun medisch personeel op en geven hun medische en praktische kennis door.

Revive vzw is een niet-gouvernementele, non-profitorganisatie die actief is in de medische sector in Afrika en Azië.  De focus ligt op gynaecologie, kaakchirurgie en op alle vormen van reconstructieve chirurgie voor mensen die door hun omstandigheden normaal geen toegang hebben tot deze medische zorg.

Touché vzw maakt de wereld positief agressief vanuit Gent. Al wie graag op zoek wil naar een manier om kwaadheid, frustraties, agressie positief in te zetten, is warm welkom bij Touché. Met oplossingsgerichte therapie, vorming, workshops, bokssessies, creatieve projecten, verstillingsactiviteiten en campagnes gaan ze aan de slag om kwaadheid om te zetten in positieve kracht.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    13 januari 2023

    Vergeet niet dat wij , Artsen , voor de vak- en zieke- bonden en voor de vooruit “ graaiers” zijn !