A glimpse into the future (congres cardiologie A.S.Z. Aalst)

De dienst Cardiologie van het A.S.Z. organiseert op zaterdag 19 november het symposium ‘A glimpse into the future’ in het Cultuurcentrum De Werf in Aalst. Tijdens het symposium blikt de dienst Cardiologie met een aantal bevlogen en internationale sprekers terug én vooruit.  

De afgelopen 25 jaar is het A.S.Z. Hartcentrum sterk geëvolueerd en werd het steeds verder uitgebouwd. Zo bestaat deze dienst uit meer dan 20 stafleden Cardiologie en Cardiochirurgie. Er is een doorgedreven subspecialisatie aanwezig in onder meer interventionele cardiologie, elektrofysiologie, genetica, preventie & revalidatie, hartfalen, imaging, onderzoek en wetenschap. Tijdens het symposium blikt de dienst Cardiologie met een aantal bevlogen en internationale sprekers terug én vooruit.  

De laatste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van de cardiovasculaire zorg worden voorgesteld door nationale of internationale gerenommeerde experts.

Tijdens dit veelzijdige congres kunnen artsen en verpleegkundigen in één dag heel wat kennis en vaardigheden verwerven. Zo vertelt prof. De Backer (Copenhagen University Hospital) meer over wat te verwachten in de toekomst over de percutane behandeling van kleplijden.

Prof. Parati (University of Milan) zal de nieuwste inzichten in behandelingen over arteriële hypertensie toelichten.

De meest recente behandelingen bij hartfalen is ook een belangrijk onderwerp waar prof. Mullens (ZOL Genk) verder zal op ingaan. Hier ziet u de aankondigingsvideo.

Meer informatie en het volledige programma vindt u hier terug.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.