NTM Consilium

Wat? Een nationaal multidisciplinair platform voor de bespreking van casussen van NTM, dat de deskundigheid van specialisten in infectieziekten, longartsen, microbiologen, radiologen, chirurgen en apothekers uit verschillende Belgische centra combineert.

Waarom? Het hoofddoel is het verbeteren van de zorg voor patiënten met NTM-infecties in België door het geven van advies, het harmoniseren van de aanpak in termen van diagnostische work-up van en aanbevelingen voor het beheer van NTM-infecties door het creëren van een platform waar moeilijke NTM-gevallen kunnen worden voorgesteld door de behandelende arts en besproken door een team van experts. Dit verhoogt de bekendheid bij iedereen, maakt standaardisatie van procedures mogelijk en versterkt onze zaak in nationale en internationale discussies met institutionele en/of commerciële partners over dit onderwerp. Last but not least kan dit het begin zijn van een nationaal NTM-register, een initiatief dat ook in verscheidene van onze buurlanden is gelanceerd.

Wanneer? Maandelijkse worden teleconferentievergaderingen gehouden elke derde donderdag van de maand, waarop de deelnemers hun casussen voorstellen en advies verstrekken. Na elke vergadering worden notulen opgesteld en gedeeld.

Contact via ntm@uzleuven.be

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.