Eerste bloeddrukmeter zonder manchet goedgekeurd door de FDA

De Food and Drug Administration (FDA) keurde zopas een connected horloge goed die de bloeddruk kan meten zonder een manchet. Dat is goed nieuws voor de firma Biobeat die het product ontwikkelde.  

 De bloeddrukmeter is hét instrument dat door het grote publiek altijd al geassocieerd werd en wordt met de geneeskunde, een meter met een manueel of automatisch opblaasbaar manchet.  Maar de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) keurde zopas een connected horloge goed dat via een huidpatch de bloeddruk van een individu kan meten.  

Het uurwerk wordt gemaakt door het Israëlische bedrijf Biobeat dat gebruik maakt van optische technieken (reflectieve plethysmografie) om de variatie van de druk in de weefsels te meten.  

Volgens de oprichter en de ceo van Biobeat, Arik Ben Ishay, opent de goedkeuring de deur naar nog meer belangrijke mogelijkheden voor het monitoren van vitale parameters op afstand. “Wij zijn blij dat we die mogelijkheden op de Amerikaanse markt kunnen aanbieden”. Het bedrijf hoopt zo een stap vooruit te zetten in de continue monitoring van chronische patiënten.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.