Onverwacht overlijden van Prof. Olivier Van Caenegem

Prof. Olivier Van Caenegem overleed op maandag 2 augustus plotseling en onverwacht. Hij studeerde in 1993 af aan de faculteit geneeskunde van de UCLouvain en specialiseerde zich in cardiologie en intensive care. Hij werkte sinds 2001 in de cardiovasculaire intensive-care-eenheid van de universiteitsklinieken van St-Luc en werd in 2019 hoofd van deze eenheid.

Zijn bijzondere belangstelling ging uit naar de geavanceerde behandeling van hartfalen en cardiale shock met mechanische ondersteuning van de bloedsomloop en harttransplantatie. Tijdens de recente COVID-pandemie behandelde hij ook veel patiënten met ademhalingsfalen met ECMO.

Prof. Van Caenegem was gewoon hoogleraar geneeskunde aan de UCLouvain sinds 2016 en was secretaris van de Belgische Transplantatie Vereniging sinds 2014 en voorzitter van de Belgische Interdisciplinaire Werkgroep Acute Cardiologie (BIWAC) en lid van het BSC-bestuur van 2019 tot 2021.

"Olivier was een uitstekende arts en leraar, een goede vriend voor ons allen, altijd vrolijk en vriendelijk. Hij zal zeer gemist worden", schrijft de Belgische Vereniging voor Cardiologie in een In Memoriam.

De Specialist en de Medi-Sfeer betuigen hun diepste medeleven aan zijn familie. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.