Tabak en urinewegkanker: enkele cijfers

Actuality
Dr. Philippe Mauclet

In European Urology is een systematisch literatuuroverzicht gepubliceerd dat een preciezer idee geeft over het risico op blaas- en nierkanker als gevolg van het roken van tabak.

Mededeling van de laboratoria Chiesi

Actuality

De TRILOGY-studie, gepubliceerd in het speciale ERS-nummer van The Lancet, toont aan dat de triple, vaste combinatie ICS/LABA/LAMA in extrafijne formulatie, die werd ontwikkeld door Chiesi, over een periode van één jaar een beter effect heeft op een aantal klinische parameters dan een vaste combinatie ICS/LABA, één van de standaardbehandelingen bij COPD...

T4, insuline, zwangerschap… Welke verhouding?

Actuality
Dr. Philippe Mauclet

Lage schildklierhormoonspiegels in het begin van de zwangerschap correleren met een hoger risico op zwangerschapsdiabetes.

Blijf rustig zitten

Actuality
Dr. Philippe Mauclet

Het verband tussen sedentariteit en het metabole profiel van zwangere vrouwen is niet duidelijk. Je kan het dan ook moeilijk aanhalen als ijzersterk argument om lichaamsbeweging te nemen…

Microbioom en mucoviscidose

Actuality
Dr. Philippe Mauclet

Wat is het belang van het microbioom in de neusholten bij jonge kinderen met mucoviscidose?    

De juiste diameter

Actuality
Dr. Philippe Mauclet

Dilatatie van de arteria pulmonalis lijkt gepaard te gaan met een hoger risico op exacerbaties bij mucoviscidose. De verhouding tussen de diameter van de arteria pulmonalis en die van de aorta ascendens zou dan ook een predictieve marker voor de ziekte-evolutie kunnen zijn.